19.7.10

free camping caravan 2010




























KINHMA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ
Ιούλιος–Σεπτέμβριος 2010

Μια
μεταφερόμενη γιορτή διεκδίκησης για την ελεύθερη κατασκήνωση και τις ελεύθερες παραλίες, που σε κάθε περιοχή θα περιλαμβάνει διαφορετικές μουσικές από djs, soundsystems, μουσικά σχήματα, ή απλά με ακουστικά όργανα και κρουστά,
αλλά και
ανοιχτές συνελεύσεις, performances, ποίηση, multimedia art προβολές, οικολογική ευαισθητοποίηση, κ.α.
Το καραβάνι είναι ανοιχτό σε όποιον-α (μουσικό, dj, performer, κλπ) θέλει να συμβάλλει σε κάθε περιοχή, αλλά και σε προτάσεις
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κατα τόπους πρωτοβουλίες, από όλη την Ελλάδα, να αναλάβουν κάποια δράση και να έρθουν σε επαφή μαζί μας γιατί ενωμένοι θα ακουστούμε πιο δυνατά!
Σε κάθε περιοχή συνεργαζόμαστε, δικτυωνόμαστε και στηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες για την ελεύθερη κατασκήνωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Επίσης σε κάθε περιοχή θα επιδιώξουμε επαφή με την αντίστοιχη αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη των θέσεων του κινήματος για την ελεύθερη κατασκήνωση αλλά και της έκκλησης για παροχή ενός πλαισίου ανοχής και υποδομών για την στήριξη της ελεύθερης κατασκήνωσης αυτή τη περίοδο της κρίσης.


ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2010


24 ΙΟΥΛΙΟΥ

- ΛΕΥΚΑΔΑ // ΠΕΥΚΟΥΛΙΑ
Συνέλευση (20.00), ζωντανή μουσική (Bad Movies [punk rock], Brilliants [rocksteady ska]) και djs (με σειρά εμφάνισης: magnus, sissy stardust, nick the freak, enton, tigran, greg staikos, iraklis mindphaser, crystal zero)


30 ΙΟΥΛΙΟΥ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

- ΠΗΛΙΟ // ΠΟΥΡΙ, δέλτα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ, ανάμεσα στις παραλίες Ανάληψη κ' Ελίτσα
Συνέλευση (Σάββατο 31.7,20.00), ζωντανή μουσική [Παρασκευή 30.7, Ακουστική Ρεμπέτικη βραδιά] και djs [Σάββατο 31.7, ZERO HORA soundsystem + guests], συλλογική κουζίνα, αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ, πάγκος με οικολογικά προϊόντα




31 ΙΟΥΛΙΟΥ

- ΑΙΓΙΝΑ // παραλία ΣΑΡΠΑ (Πέρδικα)
Εκδήλωση “Σαρωνικός, ψάρια και ρύπανση” [εισηγήτρια Βάντα Λαλιώτου, ιχθυολόγος], beach party και free camping


7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

- ΛΕΣΒΟΣ // ΝΗΣΕΛΙ
Συνέλευση (20.00), ζωντανή μουσική [Alcalica] και djs [audioform, psyslot, sotokkan, crystal zero]











-
ΚΡΗΤΗ // ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ
Καθαρισμός παραλίας, συνέλευση και ακουστικά όργανα
Παίρνουμε την κατάσκαση στα χέρια μας, λειτουργούμε ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, καθαρίζουμε την παραλία και ενημερώνουμε τον κόσμο για τους κινδύνους και τα προβλήματα της περιοχής και φυσικά κατασκηνώνουμε προωθώντας την ιδέα και την πρακτική της ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης.
Συναντιώμαστε στην Αγορά στις 10πμ για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί με αυτοκίνητα. Παρακαλώ δηλώστε εαν διαθέτετε μεταφορικό μέσο ή όχι . Λεωφορεία αναχωρούν στις 9πμ από το σταθμό του ΚΤΕΛ για Ελαφονήσι. Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα (σακούλες σκουπιδιών, γάντια, σκηνές, τρόφιμα, μουσικά όργανα, κλπ.). Ισως να έρθει και κάποιος ειδικός από το ΜΑΙΧ για να μας ενημερώσει σχετικά με τις συνήθειες του υπέρεχου αυτού δέντρου. Απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας.Προωθήστε το !
Να μετατραπεί το κέρδος σε ΚΕΔΡΟΣ
Ο τρόπος που λειτουργεί το σημερινό ελληνικό σύστημα, είναι κάθε άλλο παρά ηλίθιος, καταφέροντας, με αρκετούς νόμους των οποίων αμφισβητείται η συνταγματικότητά τους, όπως αυτός για την απαγόρευση της Ελεύθερης κατασκήνωσης, την επιβολή ως εξουσία, με μόνο αποτέλεσμα την επιβολή.
Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ένα αναγκαίο «κακό» για το σύστημα, που όσο θα είναι παράνομο θα είναι και ανεξέλεγκτο εξυπηρετώντας μόνο το καλό του τσιμέντου και όχι το συλλογικό «καλό». Ελεύθεροι κατασκηνωτές, συνειδητοποιημένοι ή μη θα υπάρχουν πάντα, όπως και οι αρνητικές συνέπειες της κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας που με την επιβολή ενός τέτοιου νόμου αυξάνονται, ενώ οι θετικές συνέπειες περιορίζονται μέσω ενός σύγχρονου συστήματος περιθωριοποίησης και ταμπού.
Η παραλία στο κεδρόδασος είναι ένας χώρος που φιλοξενεί ελεύθερους κατασκηνωτές και αποτελεί δυστυχώς ένα αρνητικό παράδειγμα για την κακομεταχείριση της φύσης αλλά και αναδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των νόμων και των απαγορεύσεων.
Θέλουμε να παραβιάσουμε τα ταμπού, να υπερβούμε τους νόμους και να προωθήσουμε την ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και τον άνθρωπο.
Κίνημα για την Ελέυθερη Κατασκήνωση - http://freecampgr. blogspot. com


13 -16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


- ΝΑΞΟΣ // ΑΛΥΚΟ

Μετά από συζητήσεις με πολλούς φίλους του κινήματος για την ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση, αποφασίσαμε εκτός από τις δράσεις στο Αλυκό και τη Χώρα της Νάξου, να κάνουμε και μια ολοήμερη παρέμβαση- γιορτή διαμαρτυρίας στην Πλάκα.

Η παραλία της Πλάκας από την οποία οι ελεύθεροι κατασκηνωτές εκδιώχθηκαν βίαια για να έρθει στην θέση τους η αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη και η επακόλουθη αλλοίωση του τοπίου και του χαρακτήρα της περιοχής, θα φιλοξενήσει τα χαμόγελα, τις μουσικές και τις συζητήσεις του κινήματος για την ελεύθερη και υπεύθυνη Κατασκήνωση το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 μετά το μεσημέρι.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερότητες τις περιοχής του Αλυκού, συμβουλές από ανθρώπους του τοπικού συλλόγου, και την προτροπή για επέκταση των δράσεων σε περισσότερες περιοχές του νησιού το πρόγραμμα δράσεων στην Νάξο διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Το απόγευμα (19.00), μικροφωνική- ενημέρωση “ελεύθερη κατασκήνωση, φυσιολατρικός τουρισμός και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”, μοίρασμα φυλλαδίων και circo happening στη Χώρα της Νάξου

Ταυτόχρονα, άφιξη κατασκηνωτών στο Αλυκό, και προετοιμασία συλλογικής κατασκήνωσης (οριοθέτηση, κατασκευη κοινόχρηστης κομπόστ τουαλέτας)

Σημείο συγκέντρωσης (μετά τις 19.00) στο Αλυκό, στο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων (υπάρχει πρόσβαση με χωματόδρομο) http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=aliko+naxos&sll=37.004472,25.457039&sspn=0.086639,0.351563&ie=UTF8&hq=aliko&hnear=Naxos,+Cyclades,+Greece&ll=36.977538,25.38699&spn=0.002708,0.010986&t=h&z=17

Στις 20.30 συνέλευση προετοιμασίας για την αυτοδιαχείριση του χώρου, ενημέρωση από τοπικό σύλλογο για τη σημασία και τη προστασία του κεδρόδασους, καθώς και προτάσεις για ζωνωποίηση και οικολογική σήμανση. Οριοθέτηση περιοχής συλλογικής κατασκήνωσης.

Μετά τις 22.30 μουσική από ακουστικά όργανα και κρουστά (φέρτε τα όργανά σας)

Κυριακή 15 Αυγούστου

Ολοήμερη παρέμβαση στην Πλάκα

Έναρξη μουσική στις 19.00

Στις 20.30 συζήτηση: “Ελεύθερη κατασκήνωση και τουριστική ανάπτυξη”

Μετά τις 22.30: Reclaim the Beach Party

Με πολλούς Djs (θα ανακοινωθούν σύντομα) που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών (reggae, dub, hip hop, dubstep, space rock, deep house, drum n bass , progressive & psychedelic trance). Φέρτε τα κρουστά σας...

και το CIRCO PANICO από την Ιταλία, σε ένα έναλλακτικό circo performance

το ξημέρωμα καθαρισμός της παραλίας

Δευτέρα 16 Αυγούστου

Κατασκήνωση Συλλογικής Διαβίωσης στο Αλυκό

Καθαρισμός κεδρόδασους

Λόγω της ευαίσθητης φύσης του οικοσυστήματος που μας φιλοξενεί η κατασκήνωση θα γίνει σε ελεγχόμενες ζώνες για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στο αμμοθινικό σύστημα με τους κέδρους Οι ζώνες θα χαραχτούν με τη συμβολή ειδικών και εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου


21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

- ΑΝΑΦΗ // ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ
Συνέλευση (20.00) και μουσική με ακουστικά όργανα (φέρτε κιθάρες, κρουστά, κλπ)


27-28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ // ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΖΗΡΕΙΑΣ
Ζωντανή μουσική από τους Σπυριδούλα, BurgerProject, VavouraBand, Μαύρο κόκκινο, Θέρος, Brothersinplugs, Strawhats, NoMind, Hybrid mesons, SpyrosPan, Moles, PavloV, PavidaSomnia, SpaceBlanket [πληροφορίες πρόσβασης www.ziriafestival.gr]


27-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ
Διαμαρτυρία και ενημέρωση στη πόλη του Ρεθύμνου για την οικολογική κατατροφή στη Πρέβελη


17-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

- ΓΚΙΟΝΑ // ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Συνέλευση (20.00), και djs [θα ανακοινωθούν σύντομα]
Πάρτυ αλληλεγγύης στο κίνημα για τη προστασία της Γκιόνας


Επισκευτείτε τακτικά τις παρακάτω ιστοσελίδες για πληροφορίες των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή.

Προτείνετε περιοχές που θα αναλάβετε κάποια δράση...

Επισκευτείτε τις παραπάνω ιστοσελίδες για πληροφορίες των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή.

Προτείνετε περιοχές που θα αναλάβετε κάποια δράση...


ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ


1 σχόλιο:

  1. Kαι εγω μαζι !
    ΕΔΩ εχω πρόσφατο θέμα σχετικά.
    H ελεύθερη κατασκήνωση ειναι δικαίωμά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή